Kunstgrasveld bij de Boys vanaf 1-9-2018

v.v. Knegselse Boys gaat voor een kunstgrasveld

Hoewel wij, als hoofdbestuur, jullie de afgelopen maanden op de hoogte hebben gehouden van alle nieuwsberichten en televisie-uitzendingen omtrent de korrels van de kunstgrashebben wij toch alles met dubbele gevoelens menen te moeten publiceren. In een eerder stadium zijn er al gesprekken gaande geweest met de Gemeente Eersel en hun leverancier van kunstgrasvelden Desso Sport System.

Natuurlijk zijn er de laatste jaren steeds meer verbeteringen geweest om de drie velden op de Breemakker in hun beste conditie te behouden, maar vele arbeid kost geld. Laat geld nu ook de reden zijn dat er gesproken wordt over het accommodatiebeleid binnen de gemeente. De keuze om een kunstgrasveld bij Knegselse Boys aan te leggen was snel gemaakt; maar intern waren we er nog niet uit op welk van de drie velden zouden het zou moeten komen.

Om ervoor te zorgen dat v.v. Knegselse Boys een zelfstandige vereniging blijft en moet blijven in de toekomst, zullen we mee moeten gaan in de tijd en bedenken het beste kan zijn voor Knegsel. Een kunstgrasveld waar eindeloos op getraind en gevoetbald kan worden is hierin de uitkomst. Om zowel meer trainingsgroepen te kunnen herbergen, avondwedstrijden te kunnen spelen en afgelastingen van het 1e elftal te verlagen is gekozen voor veld 1.

 

Waarom komen we nu met dit bericht?

Om een goed kunstgrasveld te kunnen realiseren en het speelklaar te hebben voor 1 augustus zal direct na het lopende seizoen het hoofdveld onder handen genomen gaan worden. Normaal gesproken worden er 6 tot 10 weken voor uitgetrokken; maar we willen hierin geen enkel risico lopen.

 

De aanleg zal in 5 stappen gerealiseerd worden.

Stap 1. Veldontwerp met Desso kunstgrasexpert

Stap 2. Terrein uitgraven

Stap 3. Waterdoorlatende onderbouw aanbrengen op maat van sportieve vereisten en klimaat

Stap 4. Kunstgrasrollen uitrollen, plaatsen en verlijmen

Stap 5. Instrooien met zand en/of rubber infill (tenzij u kiest voor niet ingestrooid kunstgras)

 

De opdracht is in principe aangenomen, dus er zijn voorlopig hierbij geen vrijwilligers nodig. Mocht dit te zijner tijd toch noodzakelijk zijn dan laten dit weten via onze kanalen.

We hopen hierbij iedereen alvast enigszins op de hoogte te hebben gebracht. Voor vragen en/of opmerkingen kan men altijd bij het hoofdbestuur terecht.

Met sportieve groeten,

Hoofdbestuur v.v. Knegselse Boys