1 april grap (natuurlijk)

Het kalenderjaar telt vele dagen. Daarbij is 1x dag is toch wel een speciale. Namelijk 1 april.

 

In verschillende landen zijn ook wel nationale gebeurtenissen aangevoerd als begin van de traditie. Deze verklaringen, die waarschijnlijk ooit zelf als aprilgrap zijn verzonnen, leiden soms tot op de dag van vandaag een hardnekkig leven. Zo denkt men in Nederland nog vaak dat de grappenmakerij begonnen is met de inname van Den Briel door de watergeuzen op 1 april 1572, zoals blijkt uit een bekend gezegde: Op 1 april verloor Alva zijn bril. Het feit dat ook buiten Nederland 1 aprilgrappen worden gemaakt, wordt daarbij over het hoofd gezien.  1 Aprilgrappen worden vaak al eind maart per persbericht bekendgemaakt.

 

En zo’n persbericht hebben wij ook geplaatst op onze website en op onze facebookpagina.

 

Dit was het bericht:

Gezien het aantal reacties dat toch even twijfelde……. Het was een geslaagde grap!!