Corona update 9

      Geen reacties op Corona update 9

Coronaprotocollen voor amateurverenigingen


Bij het veilig organiseren van trainingen en wedstrijden blijven ook de komende periode de coronaprotocollen leidend. De afgelopen periode hebben we diverse protocollen voor verschillende functies en locaties gepubliceerd op onze website en deze ook geüpdatet (zie belangrijkste links onderaan). Onlangs is ook het protocol voor het zaalvoetbal hieraan toegevoegd. Blijf regelmatig deze pagina in de gaten houden om altijd op de hoogte te zijn van de laatste versies van de geldende protocollen.

Kleed – en doucheruimte 18+
Het naleven van de 1,5 meter-regel voor spelers van 18 jaar en ouder binnen de kleed – en doucheruimtes blijkt een uitdaging voor veel verenigingen. Daarom hierbij een paar eenvoudige tips hoe hiermee om te gaan:

  1. Probeer zoveel mogelijk de wedstrijden te spreiden over de speeldagen (zie bericht hieronder).
  2. Gebruik ook alternatieve momenten om te trainen zoals de woensdagmiddag voor de pupillen en vrijdagavond voor jeugd/senioren.
  3. Maak binnen het team afspraken over het aantal spelers dat voor- en na afloop van de wedstrijd tegelijk gebruik maakt van de douche- kleedruimte.
  4. Indien mogelijk; maak voor één elftal gebruik van meerdere kleedkamers.
  5. Houd rekening met meer tijd voor het omkleden zodat de wedstrijd op tijd kan beginnen.
  6. Kom indien mogelijk omgekleed naar de sportaccommodatie (dit kan zeker gelden voor de pupillen en de overige thuisspelende teams).

https://www.knvb.nl/themas/coronavirus/protocollen/spelers

https://www.knvb.nl/themas/coronavirus/protocollen/accomodatiezaken