TERUGBLIK CLUBFEEST 2020

      Geen reacties op TERUGBLIK CLUBFEEST 2020

Het ligt alweer even achter ons, maar toch willen we nog even kort terugblikken op afgelopen zaterdag 5 september. Op deze mooie en stralende dag was het goed vertoeven op ons grote terras.

Na een bakje koffie of wat fris waren het toch kort daarna het bier en de liefmans die rijkelijk ging vloeien. Mede dankzij ons bardames van vroeger (maar zo oud zijn ze natuurlijk nog niet)  Lotte en Evi. Bedankt dames voor jullie hulp.    Ook grote dank aan Stan en Jurre die ervoor zorgde dat alles mooi opgeruimd bleef.

In het verleden wisten we ieders buikje te vullen met een uitgebreide BBQ van een van onze sponsoren, maar in deze tijd zo dicht op elkaar staan was geen optie. Een prima alternatief was een frietkar van onze plaatselijk horecamagnaat Noud van Buul.  Voor een kleine bijdragen konden onze leden en aanwezige sponsors aansluiten en genieten van een heerlijk puntzakje friet met diverse snacks. Cafetaria De Weefkamer bedankt voor de goede zorgen en service. Dit smaakt letterlijk en figuurlijk naar meer.

Rond 17.30 uur was het dan toch echt tijd om diverse leden echt in het zonnetje te gaan zetten. Hoewel we een corona jaar hadden/hebben, zijn er toch tal van klussen verricht op de Breemakker en ziet alles er weer keurig uit.    Strakke en groene velden, een nieuw kleedlokaal, een opgeknapt tuintje, extra verlichting en nog veel meer.   Dankzij vele vrijwilligers is dit allemaal gerealiseerd.

Maar natuurlijk  moesten we ook nog diverse personen persoonlijk bedanken voor hun bewezen diensten en “dienstjaren” bij onze vereniging. En ook Danny had voor diverse selectiespelers ook nog wat prijzen in petto.   Hierover morgen meer 😉

Na alle lovende woorden hebben de allerkleinste kinderen zich prima vermaakt op het veld en hebben vele andere nog rustig kunnen bijpraten over mooie momenten uit het verleden en de prachtige toekomst die we (hopelijk snel) in het verschiet hebben.

Op een mooi moment hebben we onze festiviteiten kunnen afsluiten en kunnen we terug kijken op een geslaagd feestje. Als dit een voorbode is voor een succesvol seizoen dan zit het wel goed.

Boyke of the Year

Bloed, zweet en tranen. Dat waren woorden die onze Jos vaak liet vallen toen hij al onze vrijwilligers wilde bedanken die het gehele seizoen klaar stonden om alle dagelijkse zaken te realiseren. Er komt nogal wat bij kijken hoor. Maar met een grote club vrijwilligers waar we op kunnen bouwen was het wat dat betreft weer een mooi seizoen.

Speciale dank was er voor de vrijwilligers en hun medewerking aan Kleedkamer 5 en alle andere projecten. We gaan ons niet wagen om alle namen te noemen van de tientallen vrijwilligers, maar dat zij allemaal werden aangestuurd door ons Bouwcomite mag best vernoemd worden. Dus daarom wel dankjewel aan:   John, Paul, Rob, Hans, Ad en John.

Ga zo door Boys, het karwei is bijna af.   (En van horen zeggen ligt er nog een ander mooi project te wachten hierna 😉 )

Maar er kan maar 1x persoon de Vrijwilliger van het Jaar worden ofwel Boyke of the Year 2019/2020. Wat hij allemaal doet en wil doen is ongekend.  Hij traint en coacht al jarenlang zijn Boykes en steeds vaker hanteert hij daarbij ook de grensrechtervlag.  Hoewel hij zelf veel met keepen bezig is geeft hij nog veel keeperstrainingen. Met uitzondering van dit Coronajaar is Robin bij alle afgelopen organisaties betrokken van de jeugdkampen en van de kerstwandelingen. En alsof dat nog niet genoeg is hoeft Robin maar gevragen te worden voor wat andere klusjes op het sportpark en Robin zijn handen uit de mouwen steken.

Robin van Bree, nogmaals van harte gefeliciteerd met de deze ere-titel en de bijbehorende wisselbeker!   Ga zo door, nog vele en vele jaren!

Gerard bedankt!

Vanaf 1-6-1974 is Gerard lid van onze mooie vereniging. Hij heeft vele jaren in de jeugd mogen voetballen en daarna nog veel meer jaren bij de senioren. Als rots in de branding van menig verdediging stond Gerard zijn mannetje. Uiteraard kennen we hem allemaal van de mooie jaren in ons vaandelteam en zijn bijnaam als Viking zal hij nog vele jaren dragen.

Maar na vele jaren zwoegen, beuken en coachen bij het 1e is het tijd voor een stapje lager. Bij de Veteranen kon Gerard daar opnieuw laten zien wat hij nog allemaal in zijn macht heeft. Tot diverse jaren geleden kon Gerard zo iedere zondag nog voetballend op de velden zijn kunsten vertonen.

Hoewel de geest nog wel wil, zei zijn lichaam iets anders. Noodgedwongen is Gerard een paar seizoenen geleden definitief gestopt als speler en later zelfs ook met trainen op de donderdagavond.  Na vele robuuste jaren achterin wilden de enkels en knieën niet meer en daarom zie je Gerard nu vaak voorbij flitsten op zijn wielrenfiets, samen met zijn Ine.

Naast een glasrijke voetbalcarrière is Gerard ook jarenlang trainer en coach geweest van zijn jongens in de jeugd. Zowel hun Stijn als Hugo heeft hij de fijne kneepjes mogen leren, maar vooral het plezier en de inzet moest getoond worden.

5 jaar geleden kwam Lowie van de Wal als nieuwe trainer onze selectie weer op het juiste spoor zetten en een passende assistent was welkom. Iemand met veel ervaring op het veld en iemand die weet hoe Knegselse Boys in elkaar steekt. Gerard werd assistent trainer/coach en bracht het plezier bij de spelers terug met Lowie en zorgde weer voor succes en mooie momenten.

Maar Gerard heeft ook maar liefst 17 jaar lang in het hoofdbestuur gezeten en daarbij nodig werk achter de schermen verzet. De Sponsorcommissie viel onder zijn hoede en ook andere zaken waarbij centen om de hoek kwamen kon Gerard helpen. Zijn onderhandelingstechnieken met onder de brouwer hebben ervoor gezorgd dat wij allemaal voor een mooie prijs een heel lekker pilsje uit de tap krijgen. In deze 17 jaar heeft de vereniging heel veel mooie en positieve veranderingen gerealiseerd en 2 mooie jubileum weekenden georganiseerd.

We zouden het liefste hebben dat al onze vrijwilligers zoveel jaren dicht betrokken zouden zijn bij de organisatie, maar meestal zien we men al eerder afhaken. Dat 17 jaar daarom een behoorlijke periode is blijkt des te meer.

Gerard bedankt voor alles en uiteraard zien we jouw nog vele malen verschijnen op ons mooie sportpark De Breemakker.

Jubilarissen

In dit aparte seizoen hadden we toch een drietal jubilarissen te huldigen. Vandaar ook dat we zeker dit clubfeest terug op de kalender wilde zetten. Het seizoen 2019/2020 kon mede door deze huldigingen toch echt officieel afgesloten worden wat het bestuur betreft.

Anno 2020 mogen we huldigen als 60 jaar lid  Piet Wouters.   10 jaar later aangemeld en dus (pas) 50 jaar lid van onze club is Jos van Dillen. En Peter Beerens is met 40 jaar lid onze 3e jubilaris.

Door omstandigheden konden Jos van Dillen en Peter Beerens niet aanwezig zijn. Maar hun bokaal voor 50 jaar lid en schaal voor 40 jaar lid zijn inmiddels op de plaats van bestemming en hebben een mooie plaatsje gekregen bij hen thuis.

Peter Beerens kennen sommige misschien nog wel als doelpuntenmachine. Maar in een jonger verleden kennen we Peter meer als de opvolger van Pietje (vaseline) Soetens en werd Peer(smeer) Beerens de jarenlange verzorger van het 1e elftal. Nadat Peter al heel veel deed in de EHBO wilde hij op zondagen onze mannen van 1e fit aan de aftrap krijgen. Vele rollen tape en potjes met smeersels zijn er doorheen gegaan in de vele jaren.  Hoewel het vroeger gewoon was om als verzorger alleen op zondag mee te gaan, werd Peter echt betrokken bij het team en was zijn aanwezig ook op trainingsavonden om even te komen masseren. Of zelfs even als keeperstrainer.   We hebben sindsdien steeds vaker en meer het EHBO gebeuren en de middeltjes proberen nog professioneler te maken en mede daardoor is het waar we nu staan. Peter Beerens bedankt voor alles en hopelijk tot weereens op de Breemakker.

Jos van Dillen is al lange tijd rustend lid, maar in het verleden is Jos een behendige voetballer geweest en heeft daarnaast ook diverse jeugdteams getraind. Maar werk en hobby gaan niet altijd samen. En als je dan ook nog een dochter hebt die van haar hobby het werk heeft gemaakt dan schiet daar nog veel meer tijd in. Zo af en toe wordt Jos nog wel eens gesignaleerd op de Breemakker om een mooie derby tegen DEES mee te maken, maar de paardjes thuis hebben hem ook nodig. Des al niet te min mooi dat Jos na 50 jaar nog steeds deel wil uitmaken van onze vereniging. Jos proficiat met deze mijlpaal.

Piet Wouters, onze 60 jarige jubilaris, was wel aanwezig op zijn vertrouwde Breemakker. In onze rijke historie komt Piet zijn naam vaak voorbij.   Succes trainer van onze heren en dames van weleer.  Wie kent de verhalen niet van het jaar van de trilogie met kampioenschappen van ons 1e, 2e en 3e op dezelfde dag. Dat heeft nog niemand ons ooit nagedaan. Maar ook Piet was erbij toen onze eerste lichting Dames aan het voetballen gingen op zondagen. Ook hier weer mooie succesen en herinneringen die vele nog weten als de dag van gisteren.  Later heeft Piet ook nog successen gekend bij vele andere verenigingen in de Kempen.  Maar we zijn ontzettend blij dat Piet de weg naar De Breemakker weer gevonden heeft (heel veel dichterbij kan men ook niet wonen en dus zijn bliksembezoekjes zo gemaakt). Sindskort is Piet een prima versterking geworden voor onze maandagochtendploeg. En met zijn hond heeft Piet ook al vele trainingen en wedstrijden gezien van ons 1e. En of het ook allemaal zo gaat als vroeger……               Piet, van harte gefeliciteerd en fijn dat je al 60 jaar betrokken bent aan onze vereniging.

D’n Ausdauer

Nadat Jos zijn microfoon alweer een tijdje te rusten had gelegd moest de omroepinstallatie toch wederom even terug het veld op. Onze hoofdtrainer Danny Blankers had nog een klein officieel gedeelte om wat af te handelen. Het seizoen van de selectie was natuurlijk ook abrupt gestopt en daarmee ook de interne strijd om de “D’n Ausdauer”  (vrij vertaald naar: uithoudingsvermogen / doorzettingsvernomen / volharding / vasthoudenheid)

Maar waar de competitie nog als niet beschouwd werd gespeeld, daar werd deze tussenstand de eindstand.

Alle selectiespelers konden vanaf Augustus al punten verdienen.  Denk daarbij aan de trainingsopkomst en voor vrijwilligerstaken.

De puntentelling is al volgt:

  • Aanwezigheid op training = 1 punt
  • Partijtjes winnen op de trainingen.
  • Activiteiten regelen (na de training) = 1 punt
  • Jeugdteams vooruit helpen = 10 punten
  • (vanaf 2020-2021 is het fluiten van een jeugdwedstrijd ook goed voor punten. 5 punten wel te verstaan.)

Maar men kan ook minpunten krijgen bij:

  • Te laat zijn = 2 punten
  • De ober zijn (na het verlies van een spel) = -3 punten
  • Niet de juiste trainingskleding aan = -1 punt

Al deze punten zijn door Danny bijgehouden en zo nu en dan zijn de tussenstanden openbaar gemaakt.  Maar op het einde van het seizoen kan er dus maar 1x de winnaar zijn.  Een heuze bokaal en tegoedbonnen (gesponsord door) De Weefkamer en Dinee Cafe De Kempen zijn de prijzen die nog uitgereikt moesten worden.

De pechvogel het seizoen 2019/2020 was Harold van Beers.  In het begin van het seizen heeft hij ontzettend veel punten weten te verzamelen en was hij volop in de race voor D’n Ausdauer. Maar door de blessure aan zijn oog, moest hij noodgedwongen weer rustig aan doen.  Toch knap Harold dat je er nu weer staat en weer vol voor gaat.

Een gedeelde 2e plaats was er voor Daan Willems en Tom van de Steen (!).  Jaja, jullie lezen het goed. Deze trainingsbeesten zijn veel aanwezig geweest en hadden beide 109 punten behaald.

Maar met kop en schouders stak Robin van Bree er toch weer echt bovenuit. Naast de wisselbeker van Boyke of the Year, krijgt hij nu de beker van D’n Ausdauer die wil  op zijn schouw mag blijven staan. Robin, van harte gefeliciteerd en ga zo door met trainen, trainingen geven, jeugdteams begeleiden en activiteiten organiseren. Iedereen waardeert dit, jijzelf vindt het nog steeds leuk; nog jaren doorgaan dus 😉

Dit seizoen is iedereen al weer volop bezig om punten te scoren voor D’n Ausdauer 2020-2021.

Succes allemaal.

Hiermee komen we ook op het einde van het terugblikken op het Clubfeest 2020 van afgelopen 5 september. We hopen dat we dit seizoen maar vele wedstrijden veilig en gezond mogen afsluiten.

Iedereen heel veel geluk en een sportief 2020/2021.

Met sportieve groeten,

Het hoofdbestuur v.v. Knegselse Boys