In Memoriam Walter van de Ven

      Geen reacties op In Memoriam Walter van de Ven

Op vrijdag 13 november hebben wij het trieste bericht ontvangen dat oud-bestuurslid Walter van de Ven is komen te overlijden na een kort ziekbed.

Toen de v.v. Knegselse Boys al een paar jaar opgericht was werd Walter lid van onze vereniging. In mei 2018 is Walter daarom nog in het zonnetje gezet voor zijn 60-jarig lidmaatschaap.

Walter is eind jaren ’70  (jeugd)secretaris geweest van v.v. Knegselse Boys.

En in de jaren ’80 en begin jaren ’90 was hij penningmeester van de v.v. Knegselse Boys en heeft hij de kampioenschappen van 1986 en 1990 mee mogen maken.

Walter heeft jaren bij de Knegselse Boys gespeeld in diverse elftallen. Hij stond in de wedstrijden zijn mannetje en was heel handig met de bal. Zijn spelinzicht was boven gemiddeld, evenals zijn handigheid en techniek  met de bal. Overtredingen maakte hij nooit waarvoor gefloten werd,  maar vanwege zijn gestalte kreeg hij veel vrije trappen mee. Hij was daar erg slim in,  soms de onschuld zelve.

Kenmerkend voor Walter was zijn grote betrokkenheid en betrouwbaarheid. Het was voor de vereniging prettig om zo iemand als secretaris en later als penningmeester direct betrokken te hebben. Het penningmeesterschap was in goede handen bij Walter. Er ging pas geld uit als het echt nodig was en goed overwogen, als hoeder van de financiën was hij heel belangrijk. Als bestuurder was Walter een fijne collega waar je van op aan kon en die voor zijn mening uitkwam en handelde in het belang van de v.v. Knegselse Boys. Je wist wat je aan Walter had.

Vele jaren was hij trouwe supporter bij wedstrijden van v.v. Knegselse Boys 1. Maar ook zijn betrokkenheid bij de  jeugd was zichtbaar. Regelmatig kwam hij kijken naar zijn neefjes (en achterneefjes).

De familie had graag gezien dat iedereen met wie Walter betrokken was afscheid kon gaan nemen. Helaas maken de huidige omstandigheden dit niet mogelijk en vindt het afscheid in besloten kring plaats. Wel is het mogelijk om de afscheidsdienst te volgen via een livestream op woensdag 18 november om 12.00 uur. Mocht u hieraan behoefte hebben dan kunt u contact op nemen met de familie via email: jose_teurlings@hotmail.com

Daarnaast zal woensdagsochtend Walter een laatste rit door Knegsel maken. De route zal zijn: Eikenbocht -Steenselseweg – ’t Groen – Zandoerleseweg  en start om 11.15 uur.   Om Walter een laatste groet te bewijzen hoopt men op veel belangstelling langs de weg.

Wij wensen zijn familie veel sterkte toe bij dit voor hen zo dierbare verlies.

Bestuur v.v. Knegselse Boys